UMP jalinan kerjasama dalam program pembangunan kemasyarakatan PKNP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama strategik dengan Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) bagi menjalankan aktiviti kemasyarakatan program Amanah PKNP dalam usaha membantu meningkatkan pembangunan kemasyarakatan di negeri Pahang.