UMP jalin kerjasama dengan Mercedez Benz - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencatat sejarah apabila memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan syarikat automotif berprestij iaitu Mercedez Benz Malaysia apabila keduadua pihak bersetuju untuk bekerjasama dalam memperkukuhkan, mempromosi dan membangunkan khususnya dalam bidang akademik, penyelidikan dan pembangunan modal insan.