Pelajar perlu manfaatkan bantuan Netbook 1 Malaysia - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 375 orang pelajar yang sedang menuntut di Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima bantuan komputer netbook pada Program Penyerahan Netbook 1 Malaysia yang diadakan di Dewan Astaka, UMP Kampus Gambang pada 29 April 2013 yang lalu.