2 penyelidik raih pingat emas di ARCHIMEDES Rusia - Noor Syahidah, Sabran (Penerbit UMP, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus mencipta kejayaan di persada antarabangsa apabila meraih dua pingat emas dalam pertandingan projek penyelidikan dan pameran 16th International Salon of Invention and Innovation Technologies (ARCHIMEDES) yang diadakan di Sokolniki Exhibition Center di Moscow, Rusia pada 5 April 2013 yang lalu.