Universiti memasyarakatkan pendidikan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Pendidikan merupakan pelaburan yang sangat penting dalam menentukan hala tuju negara pada masa depan. Proses pendidikan merupakan kaedah yang sangat berkesan bagi membentuk dan mengembangkan minda, jiwa dan rohani ke arah mengenali diri dan mencapai tahap kehidupan bermasyarakat yang baik serta lebih sempurna.