UMP, 3 universiti luar negara kongsi kepakaran industri pembuatan - Mohd Zairulnizam, Mohd Zawawi (Penerbit UMP, 2013)
Dalam berkongsi kepakaran mengenai industri pembuatan melibatkan teknologi acuan(Mold, Die and Casting), Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama tiga universiti lain luar negara termasuk Iwate University Japan, Hanbat University Korea, Dang Liang University China menyertai program “UURR Global Human Development Program for Asian Manufacturing Industry 2013” di Iwate University Japan pada 26 Februari 2013 yang lalu di Jepun.