CAIC anjur perkongsian amalan terbaik Pengajaran & Pembelajaran - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Peranan universiti sebagai sebuah menara ilmu hendaklah disandarkan kepada usaha yang berlipat ganda memperkasakan bidang pengajaran & pembelajaran (P&P) secara strategik dan berkesan. Justeru, salah satu usaha yang dilakukan adalah mentransformasikan kurikulum berasaskan hasil, pembelajaran berpusatkan pelajar dan penilaian sebagai asas pembelajaran. Pengajaran yang dilakukan oleh pensyarah sepatutnya merangsang, membantu, membimbing dan mendorong setiap pelajar yang berlainan latar belakang dan upaya untuk terus belajar secara mendalam dan bermakna.