UMP anjur Wacana Ilmu Profesor Bersama Masyarakat - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Profesor merupakan golongan profesional dan intelektual yang memiliki ketajaman pemikiran, inovasi serta kepakaran dalam pelbagai bidang. Sumbangan dan cetusan idea golongan ini diperlukan dalam merealisasikan aspirasi negara menjadi sebuah negara maju