1,000 anak pokok ditanam sempena Hari Hutan Antarabangsa - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Sebanyak 1,000 anak pokok ditanam sekitar kampus Universiti Malaysia Pahang (UMP) kampus Pekan bersempena Sambutan Hari Hutan Antarabangsa Peringkat Kebangsaan Tahun 2013 bertemakan `Hutan Untuk Kesejahteraan Masyarakat’ anjuran Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia dan Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar yang menyaksikan negeri Pahang sebagai tuan rumah penganjuran dan pemilihan UMP sebagai lokasi majlis berlangsung meriah.