Pelajar sekolah berkayuh ke UMP sambut kemerdekaan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Seramai 150 pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Abdullah Pekan gembira berpeluang membuat kayuhan merdeka sejauh 45 kilometer dari Perpustakaan Awam Pekan menuju ke UMP kampus Pekan semata-mata untuk memeriahkan sambutan bulan kemerdekaan ke-55 pada 30 Ogos 2012 yang lalu.