Penyelidik cipta nama di INPEX Amerika Syarikat - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya mencipta nama di persada antarabangsa apabila memenangi empat pingat emas dalam Pameran Rekacipta & Produk Baharu atau dikenali sebagai INPEX 2012 yang berlangsung di Monroeville Convention Center, Pittsburgh, Amerika Syarikat pada 15 Jun 2012 yang lalu.