UMP- UTY kongsi amalan terbaik dalam bidang penyelidikan dan paten - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Dalam merealisasikan hasrat menjadi universiti teknologi bertaraf dunia, Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus memperkenal strategi penjenamaannya dalam bidang kejuruteraan dan teknologi apabila berkongsi amalan terbaik penyelidikan dan paten dalam Seminar Antarabangsa dan Simposium Kebangsaan “Global Competitiveness through Research Supporting Commercial Industry” anjuran University Technology Yogyakarta (UTY), Yogyakarta pada 23 Jun 2012 yang lalu.