UMP, PKNP jalin kerjasama dalam merancakkan industri tenunan Pahang - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Dalam merancakkan lagi industri tenunan Pahang di Malaysia, Universiti Malaysia Pahang (UMP) memetrai kerjasama dengan Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) untuk menyumbang kepakaran bersempena perasmian Pusat Kecemerlangan Tenun Pahang Diraja Tunku Azizah di Kompleks Pengembangan Tenun Pahang Diraja Sultan Haji Ahmad Shah, Kampung Soi Kuantan pada 23 Mei 2012 yang lalu.