KSU KPT berbuka puasa dan bersahur bersama warga UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Seramai 700 pelajar termasuk di kalangan peserta program Women ini Social Enterprise (WISE), pelajar sekolah sekitar Pekan dan warga universiti hadir dalam Majlis Iftar dan Sahur bersama Ketua Setiausaha, Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia, Datuk Ab. Rahim Md. Noor di Masjid UMP di Gambang pada 28 Julai 2012 yang lalu.