Tun Mahathir terima Anugerah Ijazah Kehormat Doktor Kejuruteraan Automotif - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Kejuruteraan Automotif kepada mantan Perdana Menteri Malaysia Keempat, Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad atas sumbangan dan usaha berterusan beliau dalam membangunkan industri automotif negara.