UMP buka tirai Sukan MASUM 2012 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjadi tumpuan peminat sukan tempatan apabila menjadi tuan rumah menjayakan Karnival Siri 1 Sukan Majlis Sukan Universiti Malaysia 2012 (MASUM) yang berlangsung selama tiga hari mulai 24 hingga 26 Februari 2012 yang lalu.