UMP-KKTM bakal jalin kerjasama dalam bidang pendidikan dan latihan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal menjalinkan kerjasama dengan Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM) bagi mewujudkan hubungan sinergi dalam membangunkan program-program yang selari dengan kehendak industri.