UMP, JPS timba kepakaran teknologi Korea urus sungai - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Menyedari peranan dalam memastikan kelestarian sungai dan diurus dengan baik, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerusi Pusat Penyelidikan & Pengurusan Sumber Alam (CERRM) dengan kerjasama Jabatan Pengairan & Saliran (JPS) menganjurkan Seminar Managing River Health di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur pada 1 Mac 2012 yang lalu.