FSKKP jalin hubungan baik dengan syarikat peneraju industri komputer dan perisian - Azlina, Zainuddin (Penerbit UMP, 2012)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) buat julung kalinya berjaya mengumpulkan 21 buah syarikat peneraju utama dalam bidang industri komputer dan perisian dalam mewujudkan jaringan strategik dalam Majlis Hi-Tea anjuran Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKKP) di Hotel Istana, Kuala Lumpur pada 9 Februari 2012 yang lalu.