SeMAMPAN anjur Forum Bicara Nadir Bumi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Lebih 300 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) menghadiri Forum Bicara Ilmu bertajuk `Rare Earth Technology: Perception and Fact’ bagi mendapatkan pengetahuan mengenai bahan mineral nadir bumi termasuk pemprosesan dan pembangunan serta kaitannya dengan pembinaan kilang memproses nadir bumi oleh Lynas Corporation Sdn. Bhd. di Gebeng.