Akademi Sains Malaysia berkunjung ke UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Seramai 20 orang delegasi daripada Akademi Sains Malaysia (ASM) yang juga disertai ahli akademik dari dalam dan luar negara hadir ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi mengadakan perbincangan dan perkongsian kepakaran berkaitan hasil penyelidikan universiti serta melawat kemudahan makmal di UMP pada 8 Mei 2012 yang lalu.