UMP fokus inovasi capai universiti pilihan utama - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2012)
Warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) diseru agar menfokuskan inovasi dalam segala aspek pengajaran, pembelajaran, penyelidikan, penerbitan pengurusan, pentadbiran, kepimpinan bagi mencapai aspirasi menjadi universiti pilihan utama di peringkat global.