UMP terajui penyelidikan kejuruteraan sukan - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalankan kerjasama dengan Institut Sukan Negara (ISN) bagi menerajui penyelidikan kejururteraan sukan di Malaysia yang bakal memberi fokus terhadap penyelidikan berasaskan kejuruteraan untuk membantu atlet tempatan mencapai aras daya saing yang tinggi melalui pendekatan saintifik demi melahirkan atlet yang berprestasi tinggi