Pelajar UMP hasilkan penawar kencing manis - Nik Sukry, Ramli (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Pelajar Tahun Tiga Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli, Universiti Malaysia Pahang (UMP), Seah Hui Ni, dinobatkan sebagai penerima anugerah 'Best of the Best' kategori pelajar melalui Ekspo Rekacipta, Inovasi, Teknologi dan Penyelidikan (CITREX) sempena Hari Terbuka UMP di kampus Gambang di sini, semalam