Sedia berbakti untuk semua - Salwani, Md Zain (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
"Hidup di universiti bukan untuk mendapat segulung ijazah sahaja, ia harus dipelbagaikan dan dimanfaatkan seeloknya kerana saya sentiasa yakin, universiti memanusiakan manusia, bukan mekahirkan robot yang hanya tahu bekerja."