Peniaga tak ikut 'teori' turun naik harga minyak - Hasan, Ahmad (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Saban minggu kebelakangan ini, pasaran minyak dunia menyaksikan kejatuhan harga komoditi tersebut secara berterusan sehingga berada di bawah AS$30 (RM123.84) satu tong. Ini adalah kejatuhan terendah dalam tempoh 13 tahun. Pada Mac ini, harga petrol RON95 ialah RM1.60, RON97 pada harga RM1.95 dan Diesel RM1.35. Sesuatu yang sangat disyukuri dan dihargai dalam kenaikan kos hidup pada masa ini