UMP memasyarakatkan teknologi - Diana Surya, Abd Wahab (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
Kuantan- Kewujudan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Mukim Kuala Pahang, Pekan merupakan satu mercu tanda bagi sebuah kejayaan tidak ternilai dalam memperkukuh kewujudan sebuah gedung pendidikan yang boleh memberi manfaat kepada masyarakat setempat