Najib rasmi Bangunan Canseleri Tun Abdul Razak UMP hari ini - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Pekan - Penubuhan Universiti Malaysia Pahang (UMP) hasil cetusan idea Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak semasa memegang jawatan Menteri Pendidikan pada 1998, membawa limpahan manfaat kepada rakyat dan negara terutama penduduk setempat