UMP terima wang zakat RM30,000 bantu pelajar miskin - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) amat menghargai keprihatinan pihak Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) dalam melunaskan kewajipan sosial korporatnya dengan menyalurkan sumbangan zakat untuk dimanfaatkan oleh para asnaf dari kalangan warga mahasiswa yang memerlukan di universiti ini.