UMP tuan rumah Karnival Bola Keranjang 3 on 3 IPT - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Sebanyak 102 pasukan daripada 29 institusi pengajian tinggi seluruh Malaysia menyertai karnival Bola Keranjang 3 on 3 bagi merebut Piala Timbalan Menteri Pengajian Tinggi pada 14 Oktober 2011 yang lalu.