2,514 pelajar baharu sambung pengajian Ijazah Sarjana Muda - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Sesi pendaftaran pelajar baharu kali ini mencatatkan sejarah angka tertinggi apabila Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima seramai 2,514 pelajar baharu yang akan menyambung pengajian Ijazah Sarjana Muda di sini.