UMP bantu ibu tunggal dan anak yatim tingkat kesedaran IT - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus menyumbang kepakaran dalam membangunkan sosioekonomi dan memasyarakatkan universiti apabila berjaya meningkatkan pengetahuan dan kesedaran dalam bidang ICT di kalangan seramai 311 ibu tunggal dan anak yatim sekitar negeri Pahang dengan penganjuran Bengkel Pengenalan Laman Sosial dan Kesedaran ICT.