Kereta solar “Kilau”merentasi Benua Australia - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Tiada siapa menyangka kepayahan dan cabaran pasukan UMP Solar Car Team yang terdiri daripada seorang Profesor, sembilan penyelidik dan jurutera termasuk lapan pelajar Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP), Universiti Malaysia Pahang (UMP) berbaloi apabilaberjaya mencipta sebuah kereta solar yang berkonsepkan pelbagai guna dan mesra alam dalam tempoh kurang enam bulan dengan kos yang rendah, iaitu kurang daripada 50 ribu ringgit berbanding kereta solar lain.