UMP sasar tiga projek utama - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Kuantan- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyasarkan tiga projek utama untuk dilaksanakn bagi menjana kegemilangan dalam usaha menjadikannya sebuah universiti teknologi terunggul menjelang 2020