MUIP bantu institusi pendidikan - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Kuala Krau - Institusi pengajian tinggi awam dan sekolah aliran agama lega serta bersyukur dengan bantuan yang disumbangkan Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (Muip) dalam memartabatkan lagi pendidikan Islam di negeri ini.