Manfaat tempoh penangguhan untuk cari penyelesaian - Ali, Mahathir (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Tempoh penangguhan kegiatan perlombongan bauksit di daerah ini perlu dimanfaatkan sebaik mungkin bagi menambah baik prosedur operasi standard (SOP) termasuk dari sudut pengangkutan dan penyimpanan stok supaya aktiviti itu dapat dijalankan secara lestari tanpa menyusahkan penduduk serta mencemarkan alam sekitar.