Penarafan universiti dunia, autonomi lonjak pendidikan - Zahrom, Basir (The New Straits Times Press, 2015)
Jangan takut kepada perubahan, kita mungkin kehilangan sesuatu yang baik, namun kita akan peroleh sesuatu yang lebih baik. Kata-kata itu menggambarkan mengenai cabaran yang mewarnai sektor pendidikan tinggi negara sepanjang tahun ini yang sudah pasti menjadi penyumbang kepada usaha menjadikan negara sebagai hab pendidikan serantau.