Gred A bukan ukuran kejayaan dalam hidup - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2015)
Musim peperiksaan baru sahaja selesai. Bermula dengan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), diikuti dengan Penilaian Tingkatan 3 (PT3) dan diakhiri dengan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) serta Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM), 'kemeriahan' peperiksaan ini bukan sahaja dirasai pelajar dan guru, malah ibu bapa. Persediaan demi persediaan dilakukan bagi memastikan pelajar bersedia sepenuhnya menghadapi peperiksaan sebenar, termasuk latihan, ujian, seminar dan bengkel menjawab peperiksaan.