Empower ECER Mahkota bantu murid orang asli peroleh 5A - Ali, Mahathir (Utusan Melayu (M) Berhad, 2015)
Pekan - Program Empower ECER Mahkota membuahkan hasil membanggakan apabila tiga murid Orang Asli dari Sekolah Kebangsaan (SK) Runchang dekat sini yang menyertai program berkenaan memperoleh keputusan 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang diumumkan baru-baru ini.