Beberapa universiti setuju KPT haramkan vape: 'Lebih baik mencegah daripada mengubati' - Ahmad, Mohd Hafizi; Ariffin, Ahmad Zainul (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2015)
Kuala Lumpur - Kalangan pengurusan universiti di Malaysia menyatakan komitmen untuk tidak membenarkan penggunaan vape di kampus masing-masing sekiranya Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) memutuskan untuk mengharamkan vape.