Perkongsian Pengalaman Menjadi Seorang Penulis Buku - Ida Rizyani, Tahir (2011)
Program yang dianjurkan oleh Unit Pengurusan Ilmu Perpustakaan UMP pada 16/3/2011. Perkongsian pengalaman dengan Puan Ida Rizyani Tahir, Pensyarah Pusat Pengurusan Teknologi UMP dan Puan Siti Aishah Ghani sebagai koordinator. Program selama satu jam setengah ini dihadiri seramai 30 orang terdiri dari staf akademik dan bukan akademik UMP bagi mendapatkan petua dan panduan menjadi seorang penulis, apa persediaan, apakah faedah menjadi seorang penulis dan sebagainya. Ia bertujuan memberi motivasi kepada staf untuk memulakan langkah awal dalam dunia penulisan buku.