UMP Staf FC beraksi cemerlang mencipta sejarah - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
UMP Staf FC mencatat sejarah apabila muncul juara Piala FA Liga Bolasepak Pekan 2011 buat kali pertama selepas menewaskan pasukan Pulau Jawa 1-0 pada 18 Julai 2011. Sebelum itu pada pusingan pertama UMP Staf FC menang 1-0 ke atas Polis. Pada peringkat suku akhir UMP Staf FC menewaskan PP Team melalui sepakan penalti 4-1 setelah terikat 1-1. Pada peringkat separuh akhir pula UMP Staf FC menewaskan Kelab KAWAN 3-1.