UMP permata di hujung muara, Kuala Pahang bertukar wajah - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Tiada siapa yang menyangka kawasan yang sebelum ini ditimbuni bukit pasir lapan tahun lalu bertukar wajah menjadi sebuah pusat ilmu di perkampungan Kuala Pahang, dengan beroperasinya Universiti Malaysia Pahang (UMP) sejak Julai tahun lalu.