APUCEN eratkan hubungan masyarakat kampus dengan komuniti luar - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (Saffad), Universiti Malaysia Pahang (UMP) buat juluing kalinya terlibat dalam program Asia-Pacific University-Community Engagement Network (APUCEN) yang diadakan pada 13 hingga 14 Julai 2011 bertempat di The Gurney Hotel, Pulau Pinang yang melibatkan beberapa buah universiti dalam dan luar negara untuk turut serta dalam pameran tesebut.