1,000 staf hayati semangat kemerdekaan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Hampir 1,000 di kalangan warga kerja Universiti Malaysia Pahang (UMP) hadir menyemarakkan Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan dan Kempen Mengibar Jalur Gemilang peringkat universiti yang disempurnakan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi), Profesor Dato’ Dr. Rosli Mohd. Yunus di Dewan Astaka, UMP Kampus Gambang pada 16 Ogos 2011 yang lalu.