Perubahan mindset penting untuk pupuk minat dalam dunia penyelidikan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Memulakan kerjayanya dalam dunia akademik sebagai seorang tutor di Universiti Malaya (UM) pada tahun 1983, kini beliau menyambung pula kudrat dan kepakarannya untuk berbakti di Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai seorang Dekan di Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM) bermula pada Mac 2011.