Makmal Berpusat rancakkan aktiviti penyelidikan dan pengujian - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan makmal berpusat yang akan menjadi pusat rujukan setempat bagi aktiviti penyelidikan dan pengujian produk keluaran industri di Malaysia, khususnya di Pantai Timur.