Najwa jurutera muda berhasrat tubuh syarikat kejuruteraan sendiri - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Peluang keemasan yang diberikan oleh Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam menjalani latihan praktikal di akhir pengajian ternyata memberi kelebihan kepada bekas graduan Ijazah Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli, Najwa Mohd Nor apabila berjaya menjawat jawatan sebagai jurutera di Syarikat Rapat Nusantara setelah menunjukkan pencapaian yang cemerlang selama enam bulan menjalani latihan praktikal di sana.