Karnival Ponggal 1 Malaysia semarakkan semangat perpaduan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Lebih 500 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) berbagai bangsa menyertai pertandingan memasak Ponggal sempena penganjuran Karnival Ponggal 1 Malaysia anjuran Kelab Kebudayaan dan Kesenian, Kelab 1 Malaysia dan Majlis Perwakilan Mahasiswa dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (Saffad) pada 26 Mac 2011 yang lalu.