UMP, TM meterai persefahaman laksana Metro-E hubung dua kampus - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Dalam usaha membangunkan kemudahan akses internet jalur lebar Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencatat sejarah apabila memeterai memorandum persefahaman (MoU) dengan Telekom Malaysia (TM) yang akan membekalkan perkhidmatan Metro-Ethernet (Metro-E) dan penyambungan tanpa wayar TM Wi-Fi untuk kedua-dua kampus di Gambang dan Pekan pada 11 Februari 2011 yang lalu di Dewan Bankuet, Canseleri UMP